Veelgestelde vragen

Wat kost het bezorgen?

Het bezorgen van een houtkachel binnen Nederland kost € 75,- . (exclusief de Waddeneilanden en Zeeland. Voor die gebieden moeten we de vervoerder een aparte prijsopgave vragen). U kunt de houtkachel ook afhalen bij onze loods, of zelf voor transport zorgen. Als u kachelpijpen koopt (zonder houtkachel) dan zijn de kosten daarvan € 8 per zending. De verzending gaat dan met DPD en het maximum gewicht mag dan 30 KG zijn.

Wat is de levertijd?

De Houtkachels die we hier op deze webshop aanbieden zijn allemaal op voorraad en direct leverbaar. U kunt deze (op afspraak) meteen af komen halen bij onze loods in Amsterdam Westpoort. Als u de houtkachel via de webshop besteld dan bezorgen wij deze binnen drie werkdagen. Onze koeriersdienst neemt contact met u op voor een geschikt bezorgmoment.  Als u een speciaal model besteld en deze voor u uit Bulgarije moet worden geïmporteerd dan is de levertijd afhankelijk van het eerstvolgende containervervoer. Dit kan tot 2 maanden duren.

Hebben jullie ook een winkel?

We hebben een loods waar u altijd welkom bent om de houtkachels te komen bekijken. We zijn op werkdagen geopend van 09.00 - 18.00 uur en op zaterdag van 09.00-17.00. Op verzoek kunnen we de loods ook buiten deze tijden openen, dan moet u even bellen voor een afspraak: (Yener: 06 50285858 )

Wat is de garantietermijn?

Er zit standaard een jaar fabrieksgarantie op alle houtkachels. Mocht uw houtkachel kapot gaan dan repareren wij hem of zorgen voor een nieuwe kachel. Bij de Invicta houtkachels heeft zelfs 5 jaar garantie. Mocht het gietijzer scheuren dan vervangen we de houtkachel.

Wat is uw bank rekening nummer?

ABN AMRO bank : NL61ABNA0462589455

Kan ik de kachel zien voordat ik hem koop?

Ja, dat kan. U bent altijd welkom in onze loods in Amsterdam Westpoort. Neemt u dan van te voren even contact met ons op zodat we zorgen dat we bij de loods zijn en tijd voor u vrijmaken.

Welke houtkachel kan ik het beste nemen?

Als u twijfelt dan kunt u het beste contact opnemen. Wij adviseren u graag. Als het gaat om het uiterlijk van de kachel dan kunt u het beste langskomen bij de loods voordat u een kachel koopt. De houtkachel 'echt' zien is toch anders dan op een foto van een website.

Kan ik ook een speciale Prity kachel bestellen?

Ja, wij kunnen alle Prity producten leveren. In deze webshop staan alleen de houtkachels die we direct uit voorraad kunnen leveren. Op uw verzoek kunnen wij een speciaal model importeren. De levertijd hiervan is afhankelijk van het moment waarop er weer een container verstuurd gaat worden. Als u hierin geïnteresseerd bent dan nemen wij contact op met de fabriek en kunnen u dan aangeven wat de levertijd  is. Zo weet u precies waar u aan toe bent, voordat u de kachel besteld. U kunt alle houtkachels bekijken in de catalogus op deze website.

Wat moet ik met de smoorklep doen?

Elke Prity kachel heeft een smoorklep bij de bovenaansluiting van de kachelpijp. Met deze smoorklep kunt u de trek van de schoorsteen afstellen. Het beste is om deze klep de eerste paar keren helemaal open te zetten. Als u merkt dat de schoorsteen zeer grote trek heeft en dat de warmte dus heel snel naar boven vliegt , dan kunt u hem weer een (stukje) dichtdoen. Ook al doet u hem helemaal dicht dan blijft er nog een gedeelte open. Dit is voor de veiligheid. Als de warme lucht te veel en te snel naar boven gaat door een te grote trek dan zorgt dit voor een lager rendement van uw kachel. De warmte vliegt door de schoorsteen naar buiten zonder uw huis op te warmen. Door de smoorklep gedeeltelijk te sluiten blijft de warmte langer binnen. Hoe groter de trek, hoe meer u de smoorklep kunt sluiten. Let op: de smoorklep is helemaal van staal en kan zeer warm worden!

Wat moet ik met de luchttoevoer doen? 

Bij elke Prity kachel kunt u de zuurstoftoevoer reguleren. Meestal zit er op de aslade een schuifje en enkele modellen hebben hiervoor een apart pookje. Bij het aansteken kunt u het beste de schuif helemaal open zetten. Als het vuur eenmaal lekker brand dan kunt u het vuur temperen door het schuifje iets meer dicht te doen. Hoe meer luchttoevoer hoe harder het vuur brandt en hoe minder luchttoevoer hoe zachter het zal branden. Het hangt er dus helemaal van af hoe hoog u het vuur wilt laten branden. Als u het vuur uit wilt laten gaan dan kunt u de schuif helemaal dicht schuiven en het vuur zal daarna doven. Maar beter is het om het hout op te laten branden. De kachel is zeer veilig en u hoeft niet in de kamer te zijn als het brandt. Door geen nieuw hout op het vuur te leggen zal het vuur vanzelf uitgaan. 

Naar wie moet ik gaan als ik mijn kachel/houtkachel/tuinhuiskachel/pelletkachel wil plaatsen?

Hier is een aannemer met veel ervaring die u wellicht verder kan helpen:


Nisim: 0629535915


Bij deze persoon bent u op het juiste adres als u advies en hulp nodig heeft om de kachel te laten plaatsen!

Shipping abroad

We can ship all our goods to all of Europe, depending on the size of the pallet/parcel. Please send us a message incase you're interested in one of our products. We can't know the price beforehand to various destinations. Please send us a message so we can figure out what the shipping costs would be.